Børn og unge

Friske smil hele livet

Hos Tandlægerne i Auning behandler vi naturligvis også børn og unge – og vi behandler dem godt. Vi har flere forskellige tilbud til børn og unge, både her på klinikken og ude af huset. Se bare her:

Babyer

To gange årligt deltager vores dygtige tandplejere i babycafe på Biblioteket i Auning Kulturhus. De informerer om tandfrembrud, kost, tandbørstning, tandpasta og brug af sut – og så er det muligt at få svar på alt om børn og tænder.

Småbørn

Når barnet er omkring halvandet år indkalder vi til den første undersøgelse på klinikken. Her bliver barnet, så vidt det er muligt, undersøgt af en tandplejer. Tilvænning til tandpleje begynder i det små.

​Det enkelte barns undersøgelsesinterval fastsættes ud fra en risikovurdering. Vi lægger stor vægt på forebyggelse og pædagogik. Ved de regelmæssige undersøgelser bliver børnenes tænder indfarvet, og ud fra "resultatet" instruerer vi i tandbørstning, tandtråd og får eventuelt snakket om kost og (u)vaner.

Skolebørn

Ved den regelmæssig undersøgelse holder vi øje med tandfrembrud, huller i tænderne og tandkødsproblemer. Der tages røntgen efter behov. Fluorbehandling og forsegling af dybe revner foretages ligeledes efter behov.

​Herudover holder vi et vågent øje med mineraliseringsforstyrrelser, manglende tandanlæg, visdomstænder og funktionelle problemer.

​I 12-års alderen foretages ortodontisk visitation af egen tandlæge eller ortodontist (bøjletandlæge).
Visitationen foregår i vante rammer på klinikken.

​De 16- og 17-årige kan vælge frit mellem offentlig og privat tandlæge.

Snart 18 år: Omkring tre måneder før den unge bliver 18 år, vil han eller hun blive indkaldt til den sidste undersøgelse i børnetandplejeregi. Der tages røntgen og eventuelle huller i tænderne laves før 18-års dagen. Den unge får et brev med, hvor det fremgår, hvad og hvilke tænder, der bør fokuseres på fremover.

Vil du vide mere om tandbehandling til børn?
Ring på telefon 86 48 10 61 eller skriv til os her:

 

Klinikken er åben for tilgang.

 

 

 

 

 

Læs mere her